Werkervaring

HomeWerkervaring

  • Ik, ben een Executive en operationeel senior manager, met een financiële en juridische achtergrond en een zeer brede ervaring op het gebied van handel, clearing, bedrijfscontinuïteit & crisismanagement, marketing, verkoop en projectmanagement in een internationale omgeving. Gericht op het ontdekken van (nieuwe) zakelijke kansen en op efficiencyverbeteringen. Iemand die de klus kan klaren en gewend is grote teams te leiden, bruggen te bouwen en grenzen te verleggen tussen verschillende belanghebbenden. Zeer klantgericht, een teamspeler met oog voor details, kwaliteit, het delen van informatie en kennis. Flexibel, wendbaar en bestand tegen stress. Open, eerlijke, Amsterdamse humor, een goed gevoel voor de culturele situatie, kunnen leiden zonder autoriteit. Een echte sportman met toewijding, focus, winnaarsmentaliteit en een sterk lichaam en geest. “Als winnen zo makkelijk was, zou iedereen het doen! Het draait allemaal om voorbereiding!”

  • Werkzaam bij Euronext (en al haar voorlopers) van maart 1987 – september 2019, in verschillende senior managersfuncties:

    • Bedenker en projectleider van de herintroductie van de dagelijkse “gong ceremonie” op de Amsterdamse beurs.
    • Bedenker en projectleider van de “Amsterdam Exchange Experience”, een interactieve rondleiding door Beursplein 5 met zijn rijke financiële geschiedenis van Amsterdam.
    • Initiator en bedenker van de wetgeving rond de bescherming van derivaten posities in geval van een faillissement van een bank.